Mums ir liels prieks par mūsu mājaslapas apmeklējumu

FOOD EXPO 2015Stipro dzērienu gatavošanai saknes meklējamas ļoti senā pagātnē. Vēsturnieki gan vēl nav nonākuši pie kopēja viedokļa, kad šī nodarbe sākusies Latvijā, bet agrīnajā literatūrā brandavīna lietošana pieminēta pietiekami. Un neba jau kāds šo brandavu atveda no tālienes. Droši vien tepat jau caur trubām izdzina.
Slepenības un noslēpumainības aura, kas vienmēr apvijusi šo nodarbi, cilvēkus piesaistījusi visos laikos. Tāda nu reiz ir cilvēka daba. Par laimi, mūsdienās likumdošana sāk sakārtoties un daudzās valstīs stiprā alkohola izgatavošana mājas apstākļos ir atļauta. Diemžēl Latvija nav starp tām.
Tas gan latviešus nekad nav atturējis no kandžas jeb dzimtenītes gatavošanas. Un nevienam jau nav noslēpums, ka pudelīte visos laikos ir pazīstama kā alternatīvs maksāšanas līdzeklis.
Bet tagad tuvāk pie lietas. Vārds “kandža” ļoti daudziem cilvēkiem asociējas ar pabriesmīgu šķidrumu, kuru jau paostot  uzmetas drebuļi. Kas notiek, ja tādu mēģina iedzert, bail pat iedomāties. Šīs sajūtas pamatā ir saglabājušās no pagājušā gadsimta vidus, kad kandžas ieguves tehnoloģijas bija tālu no pilnības. Iespējamā vārda “kandža” izcelsme esot meklējama krievu – japāņu kara laikā. Latviešu karavīri Tālajos Austrumos iepazinuši ļoti sliktu šņabi, kas korejiešu valodā saukts “handža”.
Domājam, ka pienācis laiks šo pieņēmumu mainīt. Vārds “kandža” šajā gadījumā būtu jāsprot nedaudz plašākā nozīmē. Tas būtu jāsaprot kā pašgatavots dzēriens, un tam nebūt nav jāsmird pēc fūzeļiem. Arī iedzerot šo dzērienu, tam nebūtu jābūt smagam pārbaudījumam Jūsu rīklei un vēderam. Dzīve iet uz priekšu, un attīstās arī tehnoloģijas. Šodien neviens vairs neskatās melnbalto televizoru un ikdienā pārvietojas ar “Audi” vai “BMW” nevis ar zapiņu vai moskviču.
Ņemot vērā visu iepriekš minēto, mēs esam ieguldījuši lielu izpētes darbu modernajās spirta ieguves tehnoloģijās, un balstoties uz iegūtajām zināšanām, esam radījuši savā ziņā unikālu un universālu destilācijas aparātu. Šī aparāta darbības princips būtiski atšķiras no plaši izplatītajiem, līdz šim pazīstamajiem kandžas aprātiem. Aparāta “DROPPER” darbības pamatā ir rektifikācija jeb atdalīšana. Respektīvi, vieglās frakcijas (destilāts) ceļas uz augšu, bet smagās frakcijas (furfuroli, fūzeļeļļas) tiek nobremzētas kolonnā un attek atpakaļ kannā. Šo atdalīšnas procesu veic kolonnas pildījums. Kā kolonnas pildījums tiek izmantoti keramiskie rašiga gredzeni, kas paredzēti tieši rektifikācijas kolonnām. Rezultātā tiek iegūts ļoti tīrs, kvalitatīvs destilāts ar koncentrāciju 94-96%.
Zinātnieki šo procesu sauc par destilāciju ar deflegmāciju, bet nedomāju ka tam ir kāda būtiska nozīme ikdienas lietošanā. Galvenais - saprast principu un iegūt labu dzērienu.
Bieži uzdots jautājums!
Kāpēc gan man vajadzētu tērēt naudu aparāta iegādei, cīnīties ar raudzēšanu, pašam mājās gatavot pašdarināto alkoholu ja man ir pietiekami līdzekļu, lai veikalā iegādātos jebkādu alkoholisko dzērienu?
Mēs nekādā gadījumā nekonkurējam ar rūpnieciski gatavoto alkoholu, vēl vairāk – nekādā gadījumā necenšamies atrunāt Jūs no alkohola iegādes veikalā. Taču izskaidrojot lietas būtību, mēs piedāvājam paraudzīties uz šo nodarbi no cita skatu punkta.
Dzērienu izgatavošanu mājas apstākļos var pielīdzināt ēdiena gatavošanai mājās. Tas nebūt neapdraud restorānu, kafejnīcu, bistro un vienkāršu ēdnīcu pastāvēšanu. Pat vairāk, tas tikai paplašina mūsu izvēles brīvību.
Neskatoties ne uz ko, mēs turpinām gatavot mājās vairāku iemeslu pēc:
Pirmkārt, tas ir interesanti. Gluži tā pat kā mājās cept savu maizi, taisīt desas vai marinēt savas sēnes (nezin kāpēc neviens neuzdod jautājumu, kam man dārga elektriskā plīts, cepeškrāsns, virtuves kombains).
Otrkārt, 100 % garantija, tam ko iegūstam. Gatavojot dzērienus mājās, Jūs iegūsiet absolūti tīru produktu kurā nebūs nekādu tehnisko kokspirtu, un citu sintētisko piejaukumu, kas mūsu veselībā atstāj neizdzēšamas pēdas.
Astoņas lietas ar ko šis aparāts atšķiras no citiem

  • Aparāts ir pilnībā nokomplektēts, tai skaitā arī ar termo izolētu dubultsienu vārīšanas trauku.
    Tas ievērojami ekonomē elektroenerģiju. Neskatoties uz to, ka elektrība ir visdārgākais (arī vislabākais) energoresurss, kopumā process būs lētāks nekā sildot ar gāzi.
  • Aprīkots ar elektronisku jaudas regulatoru. Nodrošina stabilu darba procesu pie dažādu daudzumu pārtvaices un arī ekonomē elektroenerģiju.
  • Patērē tikai tik, cik dotajā brīdī nepieciešams.
  • Vienkāršs ekspluatācijā. Nav jāievēro nekādi īpaši temperatūras režīmi. Galvenais – sekot instrukcijai.
  • Iespējams regulēt refluksa jeb atpakaļplūsmas daudzumu. Tas ir ļoti būtisks faktors kvalitatīva produkta ieguvē.
  • Iegādājoties šo aparātu, Jūs iegūstat ne tikai aparātu, bet arī smalku un pamatīgu instrukciju, kurā soli pa solim ir aprakstīts viss destilāta ieguves process no raudzēšanas līdz izdzīšanai un destilāta šķīdināšanai. Ja jūs nekad līdz šim neesat TO izgatavojis, tad ar šīs instrukcijas palīdzību Jūs to varēsiet izdarīt, kā arī iegūsiet pilnu sapratni par procesu kopumā.
  • Tehniskais atbalsts. Visos tehniskos, tehnoloģiskajos un citos, arī ar aparāta iegādi saistītajos jautājumos droši kontaktējaties ar mums. Noteikti palīdzēsim!
  • Ar šo destilācijas aparātu iespējams iegūt dažādus ekstraktus un aromātiskās eļļas no dažādiem augiem un ogām (kadiķogām, smiltsērkšķiem, u.c.)
  • Dzēriens, kas gatavots ar destilācijas aparātu “DROPPER”, ieguvis augstāko novērtējumu Vislatvijas 1. kandžas dzīšanas festivālā.

Brīdinām! Latvijā stipro alkoholisko dzērienu ieguve mājas apstākļos bez licences ir nelikumīga.